Hoppa till innehåll


SaintX

Gick med: 10 sep 2014
Offline Senast aktiv: sep 21 2017 06:03
-----

Ämnen jag har skapat

Stockholm 24/5-28/5

23 maj 2017 - 06:09

Godag! Ska till Stockers nu i helgen och undrar helt enkelt om det händer något roligt som är öl och/eller matrelaterat? Kanske något roligt släpp på en bar el liknande.

Kommer tyvärr att missa Burgerfest på söndag då flyget hem går tidigt.


Bryggverk

04 maj 2017 - 10:05

Hej

 

Börjar bli lovligt less på att brygga med min Patinakastrull. Inte heller så supersugen på att lägga ut mer pengar till att utveckla den. Utrymmesbrist och rengöring är ett helvete och  förtar bryggarglädjen.

När jag sneglar på bryggverk så tycker jag att Braumeister verkar vara den som gäller. Dock har Grainfather mer och mer seglat upp som en kandidat. Halva priset mot Braumeister och allt ingår. Ser den mer och mer på instagram och bloggar vilket tyder på att den verkar vara "accepterad". Att du sedan kan fylla den med mer malt än BM är inte heller dåligt.

Har någon erfarenhet av båda dessa verk och vad kan motivera att BM är så mycket dyrare?


Kallmäska

04 april 2017 - 05:51

Har läst runt lite kring kallmäskning. Främst vid porter/stoutbryggning. Tanken är att kärvheten från de mörka maltsorterna inte ska vara lika framträdande men att de chokladiga angenäma rostade aromerna ska ligga kvar.

 

Någon som har testat detta? Mängder? Tider? Temperaturer? Jag kör BIAB


Skämsöl

24 februari 2017 - 07:30

I mina unga år innan jag började brygga och intressera mig för öl så tyckte jag att allt var smarrigt. Michellob och Crocodile slank ner utan problem och Guinness var det tyngsta tjäran. Nu är smaken lite mer utvecklad och man är mer kräsen. Dock finns det alltid någon öl som alltid biter sig kvar och lyckas då och då hamna i Bolagets korg. Skämsöl är kanske inte riktigt rätt benämning, men enl mina ej ölintresserade vänner är det öl för vanligt folk.

I mitt fall är det Pistonhead Flat tire som jag tycker är såå god i bastun.

Har ni någon?


No Boil eller utan humle

27 januari 2017 - 07:26

Har någon bryggt utan att koka eller bara kokat i någon minut med aromhumle. Man missar givetvis reduceringen av vörten men ska man inte brygga jättestarkt går väl det att lösa med att laka.

Finns det något annat man missar?

Jag har flera funderat på varför jag ens slänger i humle när jag brygger stout och porter. All arom drunknar väl ändå i malttyngden och om man sedan kryddar med vanilj, kaffe choklad och kanske ekchips så känns humle som bortkastade pengar. Det enda som behövs är att koka för att reducera eller desinficera. Är jag helt ute och cyklar?