Hoppa till innehåll


SaintX

Gick med: 10 sep 2014
Offline Senast aktiv: sep 21 2017 06:03
-----

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Skämsöl

12 april 2017 - 06:00

Håller med om att Ringsbo faktiskt kan sitta som en smäck till en silltallrik


I ämnet:Vart är beskan?

02 mars 2017 - 07:12

Tycker azzaca är en toppenhumle. Den har kanske inte samma intensiva tropiskla fruktighet som citra och riskerar väl att försvinna lite om de används tillsammans. Ensam ger den dock en fin diskret fruktighet med en liten blommig ton. Har bryggt med den i ensamt majestät i en saison, och inom kort blir det en single hop-apa.

Kan hålla med i allt ovan men är kritisk till "Azacca har intensiv arom och smak av tropisk frukt och citrus. Mest framträdande är smaker av mogen mango, ananas, päron, tangerine och granbarr" Det kan vara ganska vilseledande. Jag har också bryggt den i en saison med väldigt bra resultat


I ämnet:Onmipollo Fest 2017

01 mars 2017 - 10:38

Någon som köpt biljett och har mer info om upplägget?


I ämnet:Vart är beskan?

27 februari 2017 - 07:08

Gött att läsa!
Tänker prova med Azacca som bitterhumle men även kombinera den med Citra i senare gåvor.

Varnar för Azacca. Säljs som värsta tropiska bomben men det är helt fel. Skulle säga att den är mer åt det engelska jordiga stilen. Risk att du blir besviken.


I ämnet:Vart är beskan?

23 februari 2017 - 09:58

Tack för svar! Gick egentligen bara på att Citra är schysst allround (som jag läste) och att alfasyran var ganska hög, men det kanske man inte ska stirra sig blind på.

Intressant att du gjorde med samma humle och precis som du skriver, är det trycket som saknas, den blir liksom fruktig utan någon riktigt potens.

Ska experimentera med givorna också :)

Det var faktiskt en recept från Fabrikören -  http://fabrikorekste...82-citrale.html -  fantastisk sommaröl. Ska du fortfarande köra på Citra så kombineras de bra (tycker jag) med mer mjuk bitterhumle typ Northen Brewer, Nugget, Warrior. Vill du har det riktiga tallbarrstrycket så använd Columbus. Har även gjort en riktigt fin IPA på Citra/Centennial