Hoppa till innehåll


Alf_loves_Bigfoot

Gick med: 15 jul 2011
Offline Senast aktiv: apr 06 2017 06:35
-----

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Öl i Malmö/Skåne

20 februari 2017 - 14:13

Mikkellers Eko butik finns inte vad jag vet. Du förväxlar inte det med To Öls butik i samband med BRUS? 

Det var inte jag som trodde det - det var ett tips jag fått på Facebook, men jag har inte hört något om det annorstädes.....


I ämnet:Öl i Malmö/Skåne

20 februari 2017 - 07:09

Poms Mackor var en höjdare! Pastrami on Rye med en My good friends call me Harry från Nörrebro slank ner som fredagsmacka!

Kom tyvärr inte iväg över bron till Kph, men fick ut väldigt mycket av mina dagar i Malmö! Besökte bland annat 3 stycken bryggerier (plus ett som ligger i Landskrona.....)

Besöket på Taproom klassar jag som veckans höjdpunkt, trevligt att träffa Anders & Li och dessutom bröderna Hall!

Att Thorsten besökte Man in the Moon (sthlm) samtidigt som jag satt på Beer Ditch var ju en en liten missräkning..... ;)

 

Tack för alla tips!

 

Ingen aning om Mikkeller Eko-butik. M&F Bottleshop är det som ligger i Torvehallerne. Stället bredvid är också rätt trevligt med bra utbud av Bøgedal! 

Nya saluhallen är trevlig, kan rekomendera Poms mackor, St Jakobs stenugnsbageri, Malmstens fisk och säkerligen Hedvigsdals pizza! 

Green Queen är riktigt trevligt, testa deras hemmajästa kombucha!

För att styra upp diskussionen och föra tillbaka den till öl (i Köpenhamn), Warpigs har skaffat sig en Crowler-anläggning :D


I ämnet:Öl i Malmö/Skåne

07 februari 2017 - 14:09

Har fått lite eko-tips i KPH på annat håll, bland annat med öl-koppling;

"......mikeller har en ekobutik (?) i samband med sin ölbar, vet dock inte vilken av mikeller barerna som har det......"

"......i Torvehallerne där har Mikkeller en ölbutik, (är det Friends eller?)

"......Neighbourhood (ekologisk pizzeria) och lös market(förpackningsfri ekologisk butik, ta med dig en glasflaska och fyll på med vin) ligger på samma gata, istegaede".

".......Relæ, 100% ekologisk märkt (det danska), Fine dining på hög nivå (dyrt"

 

Och i Malmö;

nya saluhallen (är med i white guide) intill Malmö live där gram ligger (Sveriges första förpackningsfria butik).

Green matmarknad hittar du 10 min därifrån och är också värt ett besök, precis intill turning torso.

Greenqueen (café eko) fik öppnar upp inne på recomarket (butik eko).

Raw food house, Ekorient vid St Knuts torg

Kao's Vegetarisk restaurang


I ämnet:Öl i Malmö/Skåne

31 januari 2017 - 12:07

Ja... jo, alltså saken är att sånna där Stockholmarflugor (med betongong på 2a o-et) som eko inte riktigt fått fäste i Malmös krogvärld, här gäller mer skattesmitning och vedervärdiga personalvillkor till förmån för en billigare resturangnota. 

 

Ställen jag, från toppen av huvudet, skulle äta lunch på; Saltimporten (ett måste!), monkey fist taco, Scandwich (och mattorget på MittMöllan i allmänhet, med både Malmes bästa pizza från Pizza dal Sud som fantastisk glass från Köld). Burgarna på Casual street food är fantastiska och ibland har de även någon (som i singular) rolig öl på kran. Nordic Streetfood har öppnat på Centralen och i närheten ligger nyöppnade Saluhallen med bl.a. Hedvigsdals pizza och Malmströms fisk. Spoonery ligger på lite olika ställen och serverar fantastisk mat, likaså Hagen. 

 

Middag; Kv. Åkern, egentligen helt utan konkurrens, ligger dessutom nära Diket. Lyran ligger bara runt gräsmattan och serverar också fantastisk mat. Metro har som tidigare sagt ett bra kök, likaså vad jag förstått Söder om Småland. Baserat på smakprov har jag själv Lima78 på min lista, och Buenos Aires 72, argentisk köttresturang, hade när jag var där sist (för ungefär trettonhundra år sedan) en ambitiös flasklista. På Möllan ligger också, av mig oprövat och inklämt mellan dålig och sämre smak, Kontrast Resturang, som ska erbjuda en mer autentisk indisk gastronomi. På samma gata ligger även Dubbel-dubbel, Göteborgs-resturangen. 

 

Vad gäller ekolistan; som du säger, Baltazar har en bra ekoprofil och en öllista. Jag har inte varit där själv, jag låter det vara osagt varför. Bloom hade jag gärna ätit på, men jag har aldrig lyckats spara ihop tillräckligt med pengar, jag antar att anledningen till mitt medlemskap på detta fora kan ha något med saken att göra. Brogatan (om nu Ekolistan gäller Gamla Brogatan som stället heter nuförtiden) kan nog servera hygglig mat, jag har fått oerhört dålig service där, men det var när namnet ännu inte utökats med 'gamla'. SMAK kan servera riktigt hygglig mat, så ligger det dessutom nära (i) Malmö Konsthall, för den där kulturella fortbildningen. Välfärden var, sist jag provade, ett riktigt bra lunchhak som drevs med tydlig kärlek. 

Mycket och matnyttig info, stort tack!

Fått tips om AB Småland på annat håll, lättare lunch vad jag förstår - men utan öl.


I ämnet:Öl i Malmö/Skåne

31 januari 2017 - 12:05

...men precis, även om Malmö nuförtiden faktiskt har ett utbud så ligger den danske By fantastiskt nära (glöm inte giltig fotolegitimation bara!), när var du nere senast? På senaste året har ju M&F Bottleshop flyttat till det fantastiska Torvehallerne, där det dessutom finns helt otroligt utbud i matväg. Koelship har öppnat, Himmeriget har öppnat, Tørst, Il locale...

Senast jag var i KPH (och Malmö) är nästan fem år sedan. Det har hänt mycket sedan dess. Fördelen med Nörrebro är just deras eko-profil, men jag hoppas hinna med M&F också.