Hoppa till innehåll


Foto

Öl till buffė


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Brogeby

Brogeby

    Folköl

  • Members
  • PipPip
  • 10 Inlägg:
  • LocationStockholm

Postad 02 januari 2016 - 20:04

Hej alla glada!

Jag har fått den ärofullda uppgiften att para öl till olika sorters bufféer till personalfest för närmare 50 pers och skulle därför uppskatta lite hjälp från bättre vetande ölfantaster!

Majoriteten är mellan 20-30 år och uppskattar förmodligen lite enklare typer. Dvs stout/porter och andra tyngre typer går bort. Ölen skall kunna köpas på bolaget och kosta max 65kr/l

Det är fyra olika teman och varje meny skall ha 2 olika öler, alla förslag uppskattas! Här kommer menyerna!

Medelhavet

Chili och basilika räkor
Marinerad paprika och fetaost
Marinerade oliver
Merguez
Citronmarinerad kyckling
Kalvfärsbullar i het tomatsås
Moussaka
Rostade marinerade grönsaker
Bulgursallad
Limeyoughurt
Baba Ganoush
Houmus
Romansallad
Pitabröd

Svensk

Svenska Charkuterier
Wallenbergare
Potatispuré
Rårörda lingon gröna ärtor och skirat smör.
Bakad mandelpotatis med sikrom.
Enbärsgravad lax med hovmästarsås.
Inkoktlax med picklad rödlök och dillmajonäs
Saltbakade Rödbetor med bryntsmör
Rostbiff
Klar potatissallad och sockersnappsar
Blandsallad
Rört Smör
Mörkt sirapsbröd

Italiensk

Italienska Charkuterier
Carpacciorulle, tunt skivad oxfilé, ruccola, parmesan, citron
Caprese (plommontomat mozzarella, basilika, olivolja)
Basilika- & vitlöksinlagda plommontomater
Marinerade oliver
Laxtartar med ört cremé
Kycklinglårfilè med kapris, citron & persilja
Salsiccia med tomat och rostade oliver
Pastasallad med kronärtskocka, parmesan & ruccola
Jungfrusallad med rostade pinjenötter
Färskost med citron och örter
Italienskt lantbröd

Amerikansk

Cheviche på räkor och lax med koriander
Lökringar med citronmayonnaise
Texas babyback ribs
Sotade kycklinglår filéer blue cheese
Grillade majskolvar
Friterad idahopotatis
Coleslaw
Mojorojo(paprika och kummin majonaise)
Bbq-sås
Avocadosalsa
Majsbröd

#2 A Nilsen

A Nilsen

    Lambic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 731 Inlägg:
  • LocationSödertälje

Postad 02 januari 2016 - 20:24

Mitt förslag till svenska menyn, borde bra till samtliga menyer: 

Nynäshamn Pickla pils och Tjockhult Tjinook,  en 'normalt' humlad öl och en 'modernt' humlad öl.

Välgjort och lokalt,

 

Sekundärförslag till övriga.

Medelhavet:

Efes

 

Italiensk:

Peroni

 

Amerikansk:

Budweiser

Lagunitas Dogtown pale ale



#3 Brogeby

Brogeby

    Folköl

  • Members
  • PipPip
  • 10 Inlägg:
  • LocationStockholm

Postad 02 januari 2016 - 20:27

Mitt förslag till svenska menyn, borde bra till samtliga menyer: 

Nynäshamn Pickla pils och Tjockhult Tjinook,  en 'normalt' humlad öl och en 'modernt' humlad öl.

Välgjort och lokalt,

 

Sekundärförslag till övriga.

Medelhavet:

Efes

 

Italiensk:

Peroni

 

Amerikansk:

Budweiser

Lagunitas Dogtown pale ale

Har själv varit inne lite på Nynäsölerna, tack för svar! Hoppas det kommer fler! :)



#4 Matt

Matt

    Imperial Stout

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 269 Inlägg:
  • LocationStockholm

Postad 03 januari 2016 - 10:18

Skulle kört något liknande kanske.
Belgisk wit (ex. Hoegaarden) och lättare lager (ex. Estrella) till medelhavsmat. Vet inte om det finns några bra svenska alternativ här. Besserweisser kanske.
Tysk pils (ex. Jever) och brittisk ale (ex. Fuller's London) till svenskt. Svenska alternativ NO God lager & Bedarö bitter.
Tjeckisk lager (ex. Budvar) och lätt blond (ex. Leffe) till italienskt. Svenska alternativ Klackabackens pilsner & Leufsta blonde.
Modernare ljus lager (ex. Brooklyn) och APA (ex. Dogtown). Svenska alternativ Sigtuna east river & Stigbergets apa.

In caelum cerevisiae est nullum, Itaque hic bibemus illum!


#5 Staffaffan

Staffaffan

    Lambic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 519 Inlägg:
  • LocationStockholm

Postad 06 januari 2016 - 11:30

Slår ett slag för min egen öl här.. Beer Studio Remix är jättebra till mat. En tjeckisk lager med modern europeisk humle.

Som sagt, borderline reklam, men det är ett uppriktigt tips.

(Admins får gärna ta bort post)
Allmän Belgo/surölstorsk

#6 Brogeby

Brogeby

    Folköl

  • Members
  • PipPip
  • 10 Inlägg:
  • LocationStockholm

Postad 08 januari 2016 - 23:45

Tänkte du den till alla menyer eller någon speciell?



#7 Staffaffan

Staffaffan

    Lambic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 519 Inlägg:
  • LocationStockholm

Postad 10 januari 2016 - 09:09

Den skulle nog gå bra till alla och är riktigt bra om man vill ha samma öl till flera menyer. Men det finns säkert bättre alternativ om man skall ha olika öl till dem. Bäst passar den nog till den svenska menyn.
Allmän Belgo/surölstorsk

#8 malt-e

malt-e

    Lättöl

  • Members
  • Pip
  • 4 Inlägg:

Postad 11 januari 2016 - 17:09

En personlig favorit till italiensk mat brukar vara något tjeckiskt, till exempel Urquell. Annars kanske American Dream eller Yellow Cab Lager funka?? Om inget passar kan man alltid ta en Westvleteren ^_^






0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar