Hoppa till innehåll


Foto

Stone Vertical Epic 11.11.11 med kyckling i ugn med oliv, soltorkad tomat och osttäcke


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Manker

Manker

    Moderator

  • Administrators
  • 2 444 Inlägg:
  • Locationstockholm

Postad 28 februari 2012 - 22:24

Årets Vertical Epic-öl från Stone, en belgisk strong ale med kanel och chili funkar perfekt till en enkelt tillagad kyckling i ugn. Hela texten med öl och allt här, men prova annars receptet nedan och våga piffa till det efter smak.

"Till maten, kycklingfileéer med soltorkade tomater, oliver och parmesanost gör den sig verkligen riktigt bra. Kycklingens rena smak får lite sting från ölens kryddighet och fetman i oljan, oliverna, tomaren och osten neutraliserar ölens mest aggressiva toner. Både ölet, maten och kombon får riktigt höga betyg av mig."



Kyckling med ett täcke av oliver, soltorkade tomater och ost (4 pers)

En rätt som är lättare att laga än man kan tro. Enkel, snabb och riktigt god. Servera med jasminris eller den ristyp du själv föredrar.
4 Kycklingfiléer alternativt lårkycklingfiléer (att föredra, skiva annars kycklingfiléerna lite tunnare)
Olja
Balsamvinäger
Honung
Vitlök
Soltorkade tomater
Svarta oliver
Ruccolasallad
Rikligt med parmesanost

Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och sätt ugnen på runt 200 grader.
Blanda ihop honung, vitlök, olja och balsamvinäger och ringla på ett rikligt lager över och runt kycklingen. Gärna mycket av denna marinad så att den drar åt sig mycket av smaken. Lägg in kycklingen i ugnen, ta en öl.
Blanda sedan delade/hackade (vad du gillar bäst) oliver, soltorkade tomater och parmesanost till en lös röra. När kycklingen fått lagom med färg efter en stund kan du ta ut den, lägg på åter en rikligt mängd av röran och kör in i ugnen ännu ett tag. Tanken är att röran och kycklingen ska blanda sig, men inte bli torrt – därav rätt mycket av honung- och oljeblandningen ovan. Låt det få lite värma och ta och ge smak och ta sedan ut det hela. Blanda ut ruccolasalladen över röran och kika så att riset är färdigt och fint.
Syran och sötman i maten funkar grymt mot ölets kryddighet och du borde även kunna prova med en pale ale eller IPA för lite ölprovning till maten.

Spana in MankersBeer, eller Facebooksidan - En sida om hästar, öl och uppfödning av apor


#2 Balder

Balder

    Beer Baron

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 298 Inlägg:
  • LocationVellanche

Postad 01 mars 2012 - 11:55

Låter gott...bra tips

Spana in MankersBeer, eller Facebooksidan - En sida om hästar, öl och uppfödning av apor och numera lite extra bacon


#3 Solid

Solid

    DIPA

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 166 Inlägg:
  • LocationStockholm

Postad 15 maj 2012 - 13:00

Jag gjorde denna till min 11.11.11 i vintras, inte så tokig alls!




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar